Har du brug for at øge dit brands rækkevidde eller at fastholde din nuværende brugers kendskab til dig, er Google Display bannerannoncering et oplagt valg til dit brand.
Googles Displaynetværk udgør flere end to millioner hjemmesider og apps. Udover hjemmesider har du også mulighed for promovere din virksomhed, når din målgruppe surfer på YouTube eller tjekker deres Gmail. Mulighederne for bannerannoncering er altså mange.
Via Google Ads kan du målrette dine Displayannoncer ud fra interesser, demografiske oplysninger, geografi eller søgeord. Du kan også fastholde kendskabet til dit brand med remarketing – bannervisninger mod tidligere besøgende.
Med displaykampagner er mulighederne mange. Du kan du øge din rækkevidde mod nye kundeemner, promovere dit brand eller fastholde tidligere hjemmesidebesøgende. Jeg kan hjælpe med at finde potentialet og mulighederne for dig.
Din CTA er et af dine vigtigste værktøjer, når det gælder om at tiltrække brugeren til dit site fra et banner. Når du laver dit banner, skal du sikre dig at din CTA er nemt at se og forstå.
Den vil typisk fremstå i en kontrastfarve til det øvrige banner og med en tydelig tekst, hvor der kan stå “Køb her”, “Læs mere”, “Tilmeld dig her”, etc. På den måde er brugeren ikke i tvivl om, hvad de kan og skal gøre når de trykker på banneret.
Det er en god tommelfingerregel at du bruger de samme farver i din annoncering, som du bruger på din hjemmeside. På den måde er brugeren ikke tvivl om, at de er kommet det rigtige sted hen, når de klikker på annoncen.
Hvis du gør brug af remarketingbannere mod tidligere besøgende, vil brugeren også have nemmere ved at genkende afsenderen (dig), da de kan genkender, typografier, billeder eller logo fra deres sidste besøg på hjemmesiden.
Bannerannoncer optræder typisk ude i siderne, i indrettede felter midt på eller øverst på hjemmesider. De falder derfor tit i ét med de hjemmesider, som de optræder på. Det er den sammenhæng vigtigt for at, brugeren hurtigt og nemt kan tolke, at det er et banner, hvem afsenderen er og hvad formålet med annoncen her.
På den måde sikrer du, at du ikke betaler for irrelevante kliks eller frustrerer brugeren, hvis de trykker på banneret og forventer noget andet.
I forlængelse af CTA-tippet, skal du fortælle brugeren hvad de skal gøre, når de har klikker på banneret. Hvis CTA’en skriver “Køb nu”, kan du i banneret fortælle brugeren “Køb for 500 kr. og få fri fragt”. På denne måde er brugeren ikke i tvivl om, hvad de skal gøre og ej heller din hensigt med bannerannoncen.
Ingen annoncer er bedre end den side, som de leder ind på. Hvis vi arbejder videre med eksemplet herover, er det vigtigt at annoncen leder ind på den underside, der har alle de produkter, de kan købe som en del af fri-fragt-tilbuddet.
Hvis brugeren kommer ind på en forside, hvor selv skal finde ud af, hvad de skal gøre nu, vil du højst sandsynlig tabe dem. Gør det så nemt for modtageren af bannerannoncen som muligt.
Hvis du arbejder med bannerannoncering som webshop, kan du også arbejde med dynamiske produktannoncer. Det betyder eksempelvis at du viser de produkter, som brugeren kiggede på, men ikke købte i bannerannoncer til brugeren i op til 14 dage. Hvis brugeren køber inden for de 14 dage, forsvinder annoncen. Hvis brugeren ikke køber indenfor 14 dage, forsvinder annoncen ikke før slutdatoen er nået.
Med over 2 mio. mulige placeringer i Googles Displaynetværk er det vigtigt løbende at holde øje med, hvor dine bannerannoncer bliver vist – ellers kan du risikere spilde rigtig mange penge.
En klassisk fejl er, at mobil apps eller uhensigtsmæssige YouTube-kanaler har fået rigtig mange eksponeringer. Det er bare sjældent at disse placeringer konverterer særligt godt, så her det vigtigt, at få ekskluderet disse placeringer, så dine bannerannoncer ikke bliver vist her mere.
Som udgangspunkt anbefaler jeg, at du bruger alle muligheder og størrelser du har i Displaynetværket, men hvis du skal prioritere indsatsen er mine forslag til at prioritere indsatsen.
Nedenstående er Bredde x Højde målt i pixels
Displayannoncer giver dig mulighed for at promovere din virksomhed til 90 % af alle internetbrugere på verdensplan.
Du har forskellige muligheder, når det gælder bannere. Du kan lave responsive displayannoncer, egne uploade displayannoncer i i .jpg, .png eller .gif eller HTML5-annoncer.
Alle bannerannoncer må have en maks. størrelse på 150 kb og hvis du bruger animationer, må de maksimalt være 30 sekunder.
Der er overordnet 4 kategorier for bannerannoncer i Displaynetværket:
Kvadrat og rektangel
Skyskraber
Resultattavle / leaderboard
Mobil
Få det fulde overblik over, hvilke bannerstørrelser du har mulighed for at bruge herunder:
Lille firkant: 200 x 200
Lodret rektangel: 240 x 400
Kvadrat: 250 x 250
Tredobbelt bredformat: 250 x 360
Indlejret rektangel: 300 x 250
Stort rektangel: 300 x 600
Netboard: 580 x 400
Skyskraber: 120 x 600
Bred skyskraber: 160 x 600
Halvsides annonce: 300 x 600
Stående format: 300 x 1050
Banner: 468 x 60
Leaderboard: 728 x 90
Topbanner: 930 x 180
Stort leaderboard: 970 x 90
Panorama: 980 x 120
Banner til mobilenheder: 300 x 50
Banner til mobilenheder 2: 320 x 50
Stort mobilbanner: 320 x 100
Hvad Google Ads koster er (næsten) et umuligt spørgsmål at svare på, for det kommer 100% an på dig.
Alt efter hvordan du opsætter din Google Ads-konto, byder du selv på klik – og de varierer i pris, alt efter hvor meget konkurrence, der er på fx et søgeord. Det vil sige, at det er dig, der bestemmer hvad det koster at køre annoncer – men så simpelt kan det selvfølgelig ikke sættes op.
Derfor er budgetplanlægning ekstremt vigtigt, hvis du skal skabe et afkast med Google Ads. Har du ikke en grundig plan risikerer du at overskride dit budget, og derfor er det essentielt, at du får lagt et Ads-budget fra måned til måned, som faktisk holder vand.
Jeg har lavet en Google Ads budgetberegner, som jeg selv bruger, hver eneste gang jeg skal fastsætte et budget. Du kan få den for 0,- – og så kan du frit bruge den til at planlægge dine egne budgetter.
Udfyld formularen – så lander budgetberegneren i din indbakke om få minutter.
Tjek din indbakke inden så længe.
Mere om Google AdsMere om Google AdsMere om Google AdsMere om Google AdsMere om Google AdsMere om Google AdsMere om Google AdsMere om Google AdsMere om Google AdsMere om Google AdsMere om Google AdsMere om Google AdsMere om Google AdsMere om Google AdsMere om Google AdsMere om Google AdsMere om Google AdsMere om Google AdsMere om Google AdsMere om Google AdsMere om Google AdsMere om Google AdsMere om Google AdsMere om Google AdsMere om Google AdsMere om Google AdsMere om Google AdsMere om Google AdsMere om Google AdsMere om Google AdsMere om Google AdsMere om Google AdsMere om Google AdsMere om Google AdsMere om Google AdsMere om Google AdsMere om Google AdsMere om Google AdsMere om Google AdsMere om Google AdsMere om Google Ads